Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiący kurczak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi zkurczaka 50 dag
sól
mąka 10 dag
mleko 1,5 szklanki
jajko 1
płatki owsiane 3 łyżki
sezam 2 łyżki
otręby pszenne 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiący kurczak

Mięso opłukać i pokroić na cieńkie paski. Mąkę zmieszać z jajkiem mlekiem, solą, pieprzem. Dodać płatki owsiane sezam oraz otręby. Paski mięsa maczać w masie i smażyć na głebokim oleju na złacisty kolor, Po usmażeniu nadmiar tłuszcz można odsączyć ręcznikiem kuchennym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 29.12.2010 00:39
super
Grażyna13 04.11.2010 13:32
Fajny taki chrupiący kurczak !
pawel007 05.09.2010 06:37
ciekawy przepis,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak