zupa cytynowa

zupa cytynowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytyna

    1 szt
  • marchew,por,seler)mieszanka warzyw

    25 dkg
  • masło

    1,5 łyż
  • natka pietruszki

  • śmietana

    1 szkl
  • mąka

    3 łyż
  • cukier, sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

warzywa oczyscić marchew zetrzec na tarce i duisć z dodatkeim masła. Pozostałe warzywa zetrzec i ugotowac w wodzie., dodając uduszoną marchew. Sporządzić zawiesine z mąki, wlac do lekko osoleonego wywaru, zagotować i dodać smeiytanę. Następnei przecedzić zupę do osobengo naczynia dodoać skórkę ze startej cytyny oraz sok. Wszystkei składni połączyć razem i dorpawić do smaku. Podawac z ryżem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marzena34

13.07.2012 16:06
super,warto spróbować

agnieszka214

27.04.2011 07:26
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat