Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z buraków

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 2 szt
czosnek 4 ząbki
oliwa 150 ml
ocet balsamiczny 2-3 łyżki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z buraków

Buraki gotujemy do miękkości. Obieramy i kroimy w bardzo cienkie plasterki.

Oliwę z oliwek mieszamy z octem balsamicznym, solą pieprzem i czosnkiem pokrojonym w plasterki.

Plasterki buraka zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Na talerzu układamy plasterki buraka obok siebie i polewamy marynatą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 31.01.2011 14:35
Wygląda bardzo apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak