zupa bałkańska II

zupa bałkańska II

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    3 szt
  • marchew

    2 szt
  • makaron muszelki

    15 dkg
  • pomidory

    3 szt
  • seler

    1,2
  • cebula

    1 szt
  • ziemniaki

    5 szt
  • oliwa

    5 dkg
  • mąka

    2,5 łyż
  • natka,ziele angielskie

  • sól, pieprz

  • bulion

    5 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

makaron ugotowac al dente.paprykę i cebulę pokroić w paski i udusić na oliwie, dodajać pokrojone pomidory i ziele. Ziemniaki obrane pokroić w kostkę i ugotować. Dodac 5 szkl bulionu i włożyć do garnka wszystkie składniki. Sporządzić zasmażkę i dodac do zupy, doprawić wg uznania

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorian

02.05.2013 19:51
super ciekawa ta zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat