Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa bałkańska II

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 3 szt
marchew 2 szt
makaron muszelki 15 dkg
pomidory 3 szt
seler 1,2
cebula 1 szt
ziemniaki 5 szt
oliwa 5 dkg
mąka 2,5 łyż
natka,ziele angielskie
sól, pieprz
bulion 5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: zupa bałkańska II

makaron ugotowac al dente.paprykę i cebulę pokroić w paski i udusić na oliwie, dodajać pokrojone pomidory i ziele. Ziemniaki obrane pokroić w kostkę i ugotować. Dodac 5 szkl bulionu i włożyć do garnka wszystkie składniki. Sporządzić zasmażkę i dodac do zupy, doprawić wg uznania

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 02.05.2013 19:51
super ciekawa ta zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak