Zurek z jajkiem

Zurek z jajkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

  • żurek

    300 ml
  • przyprawy

  • jaja na twardo

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zeberka zalewamy wodą i gotujemy do miękkosci, doprawiajac najpierw solą i pieprzem. gdy są juz miękkie wlewamy żurek z butelki w zaleznosci jak kwaśna zupe lubimy. doprawiamy do smaku, podajemy z jajkiem lub ziemniakami

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

22.02.2013 06:36
ptcha;)

ziutula

02.04.2012 22:14
taki żurek nie tylko na święta....

zuzanna_z

06.03.2012 11:14
uwielbiam żurek

smile

27.02.2012 18:45
Niezwykle smaczne

smile

27.02.2012 18:45
Niezwykle smaczne

Mati13

02.03.2011 12:10
smaczny:)

pigila

13.01.2011 21:59
rzadko jadam żurek

Justyna73

27.10.2010 15:38
SMACZNE

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat