Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec góralski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

30 dag słoniny

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec góralski

Cebule razem ze słonina pokroić w drobną kosteczkę. Wszystko razem przetopić na tłuszczu aż się zarumieni. Odstawić do zastygnięcia. Podawać ze świeżym, chlebem i kiszonym ogórkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 22.02.2013 06:37
dawno juz jadłam;)
Joanna108
Joanna108 30.10.2011 07:53
taki smalczyk - rewelacja !!! Jadłam też w wersji zmielonej i smakowało mi chyba jeszcze bardziej.
Kopiko1983 16.01.2011 09:48
Pyszne, swojskie jadło!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak