Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba duszona z chrzanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 1 kg
tartego chrzanu 1/2 szklanki
masło 4 łyżki
śmietana 1/2 szklanki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba duszona z chrzanem

Rybę oskrobać, oprawić, pokrajać w dzwonka, posolić. Ułożyć w rondlu (najlepiej w 2 warstwach), przekładając masłem i tartym chrzanem, zalać śmietaną. Dusić na wolnym ogniu. Należy uważać, aby ryba nie rozsypała się i nie przywarła do rondla (trzeba nim potrząsać od czasu do czasu).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 22.02.2013 06:38
smaczna;]
Motorek 05.11.2011 17:27
pycha
RenataZ-et 02.09.2010 10:37
Proste i dobre-i o to właśnie chodzi. :)
Margo1 01.09.2010 16:43
Może być ciekawa ta rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak