Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczki w plasterkach

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gotowane buraki 3 200
biała część pora 1 do smaku
szczypiorek posiekany 1 do smaku
ocet balsamiczny 1 łyzka
oliwa 3 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat odrobina do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: buraczki w plasterkach

Buraczki gotujemy,studzimy i zimne kroimy na cienkie plasterki.Białą częśc pora drobno siekamy i łaczymy z posiekanym szczypiorkiem.
Na talerzu układamy plasterki buraków i posypujemy porem i szczypiorkiem.Całośc polwamy octem balsamicznym i oliwą a na koniec posypujemy sola ziołowa Prymat

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 25.11.2011 09:13
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmniam
Kate131 08.10.2010 08:39
bardzo ładne i pewnie smaczne
Katarzyna156 30.09.2010 11:20
wygląda smakowicie
iwa643 07.09.2010 08:32
fajny pomysł
izoldaaa6 06.09.2010 09:44
dobre jako przystawka :)
SmakolykiJoanny 06.09.2010 08:12
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak