Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z agrestu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

agrest 30 dag
białka z jajek 3 szt
cukier 3-4 łyżki
cukier waniliowy 15 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z agrestu

Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, pozostawić na 10 minut aby napęczniała. Agrest umyć, podlać niewielką ilością wrzącej wody, rozgotować a następnie przetrzeć przez sito. Żelatynę podgrzewać na wolnym ogniu mieszając zagotować, odstawić, ostudzić. Białka ubić na sztywną pianę, ubijać w dalszym ciągu dodając stopniowo po łyżce cukru i cukier waniliowy. Wymieszać z żelatyną i ostudzonym przecierem agrestowym dodając go powoli. Gotowy mus wyłożyć do salaterek i pozostawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 08.10.2011 15:32
pycha
Monika193
Monika193 05.09.2010 08:53
świetny pomysł
Natalia/tubisiek 01.09.2010 10:48
wspaniały :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak