Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle z kapustą pekińską

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Mięso ielone wieprzowe
kapusta pekińska
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
cebula biała
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle z kapustą pekińską

Kroimy pół kapusty pekińskiej( w zależności ile mięsa mamy) dodajemy do mięsa , bułke namoczoną wcześniej w wodzie , jajko , cebulę pokrojona w kostkę , czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawe do miesa mielonego ewentualnie sól i pieprz. Wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy
Formujemy sznycle i obtaczmy w bulce tarcej , smażymy na rozgżanym oleju do uzuskania złotego koloru
Pycha
Podajemy z ziemniakami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak