pizza krzyżaka.

pizza krzyżaka.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    2 szt.
  • woda

    3/4 szklanki
  • cebula

    3 szt
  • kiełbasa zwyczajna

    400 g
  • ser żółty

    400 g (morski)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ciasto;mąke koniecznie przesiać,ok 2 pełne szklanki,jaja wbić ,drożdże 0,5 opak.zalac odrobiną ciepłej wody poczekac aż urosną ok 10 min.3 szczypty soli dodać wszystko,gnieść najlepiej rękoma,aż ciasto sie zacznie odklejać od rąk.pieczarki umyć pokroić ,cebule obrać pokroic na pół kola,kiełbase pokroić w pastry ,wszystko obsmażyć ok 5 min.dosypać ziarenka smaku.ciasto na czystą osmarowaną tłuszczem blache uformować na grubość ok 6 mm.wg gustu.piec w 180C\" ok 40-50 min .pod koniec posypać ziołami prowansalskimi i serem.SMACZNEGO!!;)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat