fasolka duszona w sosie veloute

fasolka duszona w sosie veloute

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    80 dag
  • masło

    2 łyzkli
  • śmietana

    125 ml
  • mąka

    1 łyzka
  • pokrojony koperek

    1 łyzka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolke oczyscic z włókien,obciac konce opłukac.Zalac wrzaca woda,posolic i dodac 1 łyzke masła.Gotowac bez przykrycia 15 minut.Odcedzic i włozyc ponownie sdo garnka.Wywar zachowac i ostudzic.Przesmazyc make na 1 łyzce masła,dodac smietane i taka sama ilosc wywaru.Roztrzepac sos trzepaczka,zalac nim fasolke i gotowac 10 minuty.Doprawic sola dodac koperek i 1 łyzeczke masła

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

zuzanna6

01.09.2010 18:01
Ciekawy przepis na fasolkę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat