buraczki duszone z bnoczkiem.

buraczki duszone z bnoczkiem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    800 g
  • boczek

    200 g
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    2 zabki
  • cytryna

    1 szt
  • mąka

    1 łyzka
  • sól, pieprz

  • bulion drobiowy

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek pokroic w kostke podsmayc na patelni,dodac posiekana cebule i czosnek.Buraki obrac pokroic na plasterki o grubosci 5 mm,dodac do cebuli ,smazyc razem 10 minut.Obsypac maka i smazyc tak długo az zbrazowieja.Czesto mieszac.Zalac bulionem dodac sol pieprz i sok z cytryny.Dusic na małym ogniu 25 minut.Podawac do pieczonej kaczki lub gesi oraz wołowiny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

14.11.2012 13:40
uwielbiam je!!!;]

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat