Omlet biszkoptowy na słodko, którego pochłonie każdy:)

Omlet biszkoptowy na słodko, którego pochłonie każdy:)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2
  • mąka

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Rozdzielamy żółtka od białek
2. Ubijamy białka na sztywną pianę mikserem
3. Dodajemy rozbełtane żółtka i mąkę do białek i DELIKATNIE mieszamy
4. Smażymy omleta na patelni,z obu stron(po parę minut - aż będzie żółciutki) najlepiej smakuje na masełku
5. Podajemy z dżemem, powidłami, konfiturą, co kto lubi:)
6. Smakuje jak ciacho (biszkopt) :)
7. Należy pamiętać, o zasadzie - ILE JAJEK - TYLE ŁYŻEK (nieczubatych) MĄKI
8. Omlet taki dobry jest zarówno na śniadanie jak i na deser:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa111

03.10.2010 17:15
bardzo lubię omlety na słodko

BozenA

12.09.2010 07:13
rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat