botwina ze smietana

botwina ze smietana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • botwina

    4 peczki
  • śmietana

    100 ml
  • smalec

    1 łyzka
  • cebula

    1 szt
  • cytryna

    1 szt
  • pokrojony koperek

    1 łyzka
  • pokrojona pietruszka

    1 łyzka
  • mąka

    1 łyzka
  • cukier, sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Młóde buraczki oskrobac,listki i łodygi dokładnie opłukac.Osaczyc z wody drobno poszatkowac,podlac niewielka iloscia wrzacej wody,dodac cukier,posolic i dusic 10 minut pod przykryciem na małym ogniu.Na smalcu podsmazyc posiekana cebule z maka i połaczyc z botwina.Wcisnac sok z cytryny,dodac smietane koperek,pietruszke doprwaic sola i cukrem i dusic tak długo az zgestnieje

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat