Babka ucierana

Babka ucierana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    40 dag
  • cukier

    25 dag
  • masło roślinne

    20 dag
  • mleko

    200 ml
  • jajka

    5 sztuk
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • aromat cytrynowy

    1/2 łyżeczki
  • cukier waniiowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, dodać cukier, masło roślinne, mleko( najlepiej 3,2%), mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sól, olejek i cukier waniliowy. Wszystko dokładnie wymieszać. Masę ]przelać do wyłożonej pergaminem formy i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Babkę można polać lukrem lub polewą czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

16.03.2013 23:13
świetna babka ucierana

kielcok1

28.12.2011 16:14
lubię babki

rakow2

16.05.2011 16:42
fajna babka

Krzysztof42

08.10.2010 15:01
lubię wszystkie babki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat