Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 40 dkg
kapusta kiszona 40 dkg
ziemniaki 4 sztuki
marchewka 1 sztuka
mała pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy średniej wielkości 1/4 sztuki
cebula biała 1 sztuka
smalec 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaky
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak Eli

Boczek zalać wodą dodać kucharek,liście laurowe,ziele angielskie.Miękki boczek wyjąć z zupy i pokroić.Dodać pokrojoną kiszoną kapustę,potarte jarzyny i gotować do miękkości.Pokrojone ziemniaki ugotować osobno w osolonej wodzie i dodać do zury.Poszatkowaną cebulę,zrumienić na smalcu,dodać mąkę,chwilę przesmażyć.Dodać do zupy,dokładnie wymieszać i zagotowaćDodać pokrojony boczek.Doprawić zupę solą,pieprzem i maggi.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 22.03.2011 15:59
Wieki nie jadlam kapusniaku, a lubie :)
iwona332 22.09.2010 22:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak