Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podsmażana biała kiełbasa Eli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 2 sztuki
sos sojowy 2 łyżki
piwo jasne 200 ml
olej do smażenia 6 łyżek
sól do smaku
biała kiełbasa 8 surowa
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sos chili 1 (czosnkowy)
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Podsmażana biała kiełbasa Eli

Kiełbasę włożyć do wrzątku (nie rozcinać na poszczególne kiełbaski)i gotować około 10 minut.Wyjąć(wywaru nie wylewać,można na nim ugotować zupę)z wywaru,osuszyć ręcznikiem papierowym i rozkroić kiełbaski na poszczególne sztuki.Cebule pokroić w piórka.Na patelni rozgrzać olej,włożyć kiełbaski i zrumienić .Odwrócić na drugą stronę,dodać cebulę,sosy sojowy i chili czosnkowy,czosnek granulowany,paprykę w proszku i smażyć,aż cebula będzie zrumieniona.Wlać piwo i dusić bez przykrycia,aż piwo wyparuje.gotowe kiełbaski ewentualnie doprawić solą i pieprzem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak