Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z żołądków drobiowych Eli

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki drobiowe 1/2 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
pieczarki 1/4 kg
marchewka 1 sztuka
duży biały por 1 sztuka
cebula 1 sztuka
paseczki bambusa z zalewy 1 łyżka
sos sojowy ciemny 1 łyżka
sos sojowy grzybowy 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
olej do smażenia 5 łyżek
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
imbir 1 pokrojony
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka
sos chili 1 (czosnkowy)
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z żołądków drobiowych Eli

500 g grubego makaronu-ja dałam muszelki

Umyte żołądki zalać wodą,dodać kucharka,liście laurowe,ziele angielskie i ugotowac do miękkości.Wyjąć z wywaru(wywar zachować na zupę),ostudzić i pokroić w paseczki.Por pokroić w półkrążki,pieczarki w ćwiartki,paprykę w prostokąty,marchewkę w ćwierćkrążki,cebulę w piórka.Marchewkę zalać wrzątkiem,gotować 3 minuty i odcedzić.Żołądki przesmażyć na oleju i przełożyć do rondla.Na pozostałym po żołądkach oleju,przesmażyć pieczarki z cebulą i dodać do żołądków.Przesmażyć pora i paprykę i dodać do żołądków razem z marchewką.Dodać sosy,imbir,bambusa,czosnek granulowany,wymieszać,podlać wodą i dusić 10 minut.Doprawić solą,pieprzem i maggi do smaku.Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić woda,wlać do potrawki,wymieszać i zagotować.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.Na środek talerzy wyłożyć makaron.W koło makaronu wyłożyć potrawkę.Smacznego,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

oliwkowa
oliwkowa 04.05.2011 13:10
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak