Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny gulasz Eli z serc

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca wieprzowe 80 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
czosnek 4 ząbki
sos sojowy 2 łyżki
pędy bambusa z zalewy 2 duże łyżki
kostka mięsna 1 sztuka
mąka pszenna 1 duża łyżka
olej do smażenia 6 łyżek
imbir w zalewie 1 pokrojony
makaron ryżowy 1 (z tapioką)
cebula 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka
sos chili 1 (czosnkowy)
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny gulasz Eli z serc

Umyte serca zalać wodą,dodać kucharka,liście laurowe,ziele angielskie i gotować do miękkości.Miękkie serca wyjąć z wywaru(na wywarze można ugotować zupę),ostudzić i pokroić w kostkę.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Serca przesmażyć na oleju z cebulą i czosnkiem,dodać sosy,pędy bambusa,paseczki imbiru,kostkę mięsną,paprykę w proszku,podlać wodą i dusić około 30 minut.Makę rozprowadzić wodą,wlać do gulaszu i zagotować.Makaron przyrządzić według przepisu na opakowaniu.Rozłożyć na talerze makaron w formie wieńca i na środek wyłożyć gulasz z serc.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak