Pikantny gulasz Eli z serc

Pikantny gulasz Eli z serc

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serca wieprzowe

    80 dkg
  • liście laurowe Prymat

    2 sztuki
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • czosnek

    4 ząbki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • pędy bambusa z zalewy

    2 duże łyżki
  • kostka mięsna

    1 sztuka
  • mąka pszenna

    1 duża łyżka
  • olej do smażenia

    6 łyżek
  • imbir w zalewie

    1 pokrojony
  • makaron ryżowy

    1 (z tapioką)
  • cebula

    1 sztuka
  • ziele angielskie całe

    4 ziarenka
  • sos chili

    1 (czosnkowy)
  • papryka słodka mielona

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte serca zalać wodą,dodać kucharka,liście laurowe,ziele angielskie i gotować do miękkości.Miękkie serca wyjąć z wywaru(na wywarze można ugotować zupę),ostudzić i pokroić w kostkę.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Serca przesmażyć na oleju z cebulą i czosnkiem,dodać sosy,pędy bambusa,paseczki imbiru,kostkę mięsną,paprykę w proszku,podlać wodą i dusić około 30 minut.Makę rozprowadzić wodą,wlać do gulaszu i zagotować.Makaron przyrządzić według przepisu na opakowaniu.Rozłożyć na talerze makaron w formie wieńca i na środek wyłożyć gulasz z serc.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat