Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka panierowane

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
jajko 2 szt
mąka 4 łyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
włoszczyzna 10 dag
płatki kukurydziane 2 łyzki
bulion drobiowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udka panierowane

Mięso umyć, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać włoszczyznę, bulionetkę, pieprz i sól,gotować do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie wyciągnąć z garnka, obrać ze skóry, panierować w mące, jajku i bułce tartej z rozkruszonymi płatkami kukurydzianymi. Smażyć na oleju na złoty kolor.
Rosół wykorzystać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 20.02.2014 07:54
bardzo smaczne udka
Iwusia 25.03.2013 23:01
lubię takie udka
caralajna 09.11.2012 07:36
fajnie wyglądają na talerzu
Mysiunia 03.03.2012 07:18
udek to jeszcze nigdy nie panierowałam :) pyszne!
Iwona51
Iwona51 17.12.2011 09:46
smaczne
jogobella231
jogobella231 04.04.2011 08:52
super
Izabela28 11.11.2010 19:29
Wyśmienite:)
Margo1 01.09.2010 16:47
i apetycznie wyglądają !!!
Monika193
Monika193 01.09.2010 10:21
takie udka są przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak