Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa Eli z makaronem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa z kurczaka 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy średniej wielkości 1/4 sztuli
czosnek 3 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
cebula 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa Eli z makaronem

Pozostałe składniki:

1 paczka makaronu nitki czaniecki
słoik koncentratu pomidorowego-200 g
250 ml śmietany 30%
maggi
natka pietruszki

Z podanych składników ugotować rosół (około 4 litry)i przecedzić.Jarzyny wykorzystać do sałatki.Do gotującego rosołu wrzucić makaron i gotować do miękkości.Dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze przegotować.Śmietanę wlać do osobnego garnka i powoli dolewać 1/2 litra zupy,żeby śmietanę zahartować i całość wlać do zupy.Doprawić do smaku maggi i posypać posiekaną natką pietruszki.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 21.04.2012 11:45
uwielbiam pomidorówkę
ewasylwia 24.10.2010 09:06
uwielbiam pomidorówkę
oliwkowa
oliwkowa 21.10.2010 20:57
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak