Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny polski \"mielony\"

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
jajko 1 sztuka
sól
peiprz
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
cebula biała 1 sztuka
bułka czerstwa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny polski \"mielony\"

Bułkę namaczamy w wodzie lub mleku, odciskamy. Cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Łączymy ze sobą wszystkie składnik, doprawiamy do smaku i formujemy niewielkie kulki (jak na zdjęciach). Panierujemy w bułce tartej i smażymy na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak