Tradycyjny polski \"mielony\"

Tradycyjny polski \"mielony\"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kg
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

  • peiprz

  • bułka tarta

    do panierowania
  • olej

    do smażenia
  • cebula biała

    1 sztuka
  • bułka czerstwa

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę namaczamy w wodzie lub mleku, odciskamy. Cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Łączymy ze sobą wszystkie składnik, doprawiamy do smaku i formujemy niewielkie kulki (jak na zdjęciach). Panierujemy w bułce tartej i smażymy na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat