Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik w jasnym sosie

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 1 szt
mąka 3 łyzki
śmietana 150 ml
cebula 1 szt
czosnek ząbki 3 szt
ziele angielskie 8 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
Goździki całe Prymat 2 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Królik w jasnym sosie

Królika podzielić na porcje, oprószyć solą, pieprzem, natrzeć czosnkiem i zrumienić na oleju. Przełożyć do garnka, podlać 2 szklankami wody, dodać listek laurowy, ziele angielskie, goździki i zrumienioną na tłuszczu cebulę. Przykryć, dusić do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie wyciągnąć z garnka, do wywaru wlać śmietanę połączoną z mąką, zagotować, przyprawić do smaku maggi, solą i pieprzem.
Podawać do pieczywa lub ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 11.01.2017 19:35
Bardzo pyszne i delikatne mięsko
Jolanta40 09.11.2016 17:14
idealny obiad
mirosława4 14.06.2012 19:18
zdrowe mięsko
Łukasz15 22.01.2012 22:27
pyszne mięsko
Iwona51
Iwona51 02.12.2011 08:46
smaczny
Hefalump 16.11.2011 00:07
mniam! :)
barbara11561 24.06.2011 11:00
Coś dla mojego męża:)
Monika193
Monika193 05.09.2010 08:57
oj Reniu czemu nie mówisz jak robisz takie cuda
banditka 03.09.2010 14:54
mniam :)
banditka 03.09.2010 14:54
mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak