Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z gorzką czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 115 g
jajko 2 szt
gorzka czekolada 125 g
śmietana 30% 125 ml
digestive ciasteczka 125 g
masło stopione 70 g
ser biały 500 (zmielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z gorzką czekoladą

NA SPÓD:Ciastka digestive kruszymy lub mielimy na proszek blenderem, dodajemy stopione masło. Układamy w foremce o średnicy 20 cm wyłożonej papierem, schładzamy.
MASA: Ser miksujemy z cukrem na gładko, dodajemy czekoladę, stopioną na parze i ostudzoną, jaja, kremówkę.Dokładnie miksujemy. Masa powinna być gładka i jednolita. Wylewamy na schłodzony spód.Pieczemy w 160 stopniach przez około 1,5 godziny( u mnie wystarczyła 1 godzina i 15 minut).Najlepiej włożyć na cała noc do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 04.12.2012 12:55
pychota;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak