Sposób przygotowania
Mięso pokroić na kotlety, delikatnie robić je tłuczkiem (ale nie aż tak jak na kotlety schabowe). Przyprawić solą i pieprzem, odstawić do lodówki na pół godziny. Następnie obtoczyć w mące i podsmażyć delikatnie na oleju z obu stron.
Do garnka z gorącą wodą (ok 1/2 litra) wrzucić kostkę rosołową, tam przerzucić podsmażone mięso. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok 30 minut ewentualnie dodając od czasu do czasu odrobinę wody. W między czasie pokroić na plasterki pieczarki i po upłynięciu czasu duszenia mięsa dorzucić je do garnka. Wszystko dusić razem jeszcze ok 20-30 minut.
Do miseczki wlać śmietanę i dodać ok 3 łyżek mąki, rozetrzeć tak żeby nie było grudek, dodawać po trochu wody ciągle mieszając tak aby masa była gładka. Następnie wlać to delikatnie do garnka. Całość zagotować. Na koniec dodać starty ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Do garnka z gorącą wodą (ok 1/2 litra) wrzucić kostkę rosołową, tam przerzucić podsmażone mięso. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok 30 minut ewentualnie dodając od czasu do czasu odrobinę wody. W między czasie pokroić na plasterki pieczarki i po upłynięciu czasu duszenia mięsa dorzucić je do garnka. Wszystko dusić razem jeszcze ok 20-30 minut.
Do miseczki wlać śmietanę i dodać ok 3 łyżek mąki, rozetrzeć tak żeby nie było grudek, dodawać po trochu wody ciągle mieszając tak aby masa była gładka. Następnie wlać to delikatnie do garnka. Całość zagotować. Na koniec dodać starty ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Spróbuj również
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Konto zablokowane
Emilia22
Betka