Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paprykarz z kury

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura 1 kg
słonina 100 g
cebula biała 1 szt
mąka 2 łyzki
pomidory 250 g
wywar z kurczaka 300 ml
śmietana 200 ml
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: paprykarz z kury

Słonine pokroic w kostke i przesmazyc na patelni z posiekana cebulą.Kure umyc osuszyc i podzielic na 6-8 porcji.Obtoczyc je w mace i włozyc na patelnie ze stopiona słonina.Obrumienic ze wszystkich stron ,posolic,posypac papryka i przełozyc do rondla.Dusic 30 minut pod przykryciem,podlewajac wywarem.Dodac pokrojone pomidory,i dusic 15 minut.Mieso wyjac na pólmisek,do sosu dodac smietane i polac sosem kure.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 13.11.2012 13:44
ciekawy pomysł;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak