paprykarz z kury

paprykarz z kury

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kura

    1 kg
  • słonina

    100 g
  • cebula biała

    1 szt
  • mąka

    2 łyzki
  • pomidory

    250 g
  • wywar z kurczaka

    300 ml
  • śmietana

    200 ml
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Słonine pokroic w kostke i przesmazyc na patelni z posiekana cebulą.Kure umyc osuszyc i podzielic na 6-8 porcji.Obtoczyc je w mace i włozyc na patelnie ze stopiona słonina.Obrumienic ze wszystkich stron ,posolic,posypac papryka i przełozyc do rondla.Dusic 30 minut pod przykryciem,podlewajac wywarem.Dodac pokrojone pomidory,i dusic 15 minut.Mieso wyjac na pólmisek,do sosu dodac smietane i polac sosem kure.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

13.11.2012 13:44
ciekawy pomysł;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat