Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w oleju z majerankiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 2 sztuki
Majeranek suszony Prymat 4 łyżeczki
Gorczyca biała cała Prymat 4 łyżeczki
olej 1 szklanka
matijasy 1 wiaderko

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w oleju z majerankiem

Śledzie wymoczyć w wodzie. Pokroić na kawałeczki. Osobno poszatkować cebulę. W misce lub słoiku układać warstwy śledzi, cebuli a następnie majeranku i gorczycy. Robić tak aż do wyczerpania składników. Na koniec polać wszystko olejem i wstawić do lodówki na minimum 12 godzin. Po tym czasie składniki \"przegryzą\" się ze sobą a cebulka zmięknie

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 13.11.2012 13:45
moje pyszności;D
bogumiła3 29.09.2010 22:22
super
misia53 18.09.2010 17:03
Z majerankiem nigdy nie robiłam
bogumiła3 14.09.2010 22:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak