Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak faszerowany mięsem, serem i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak świeży 2 kg
mięso mielone 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg
ser żółty 250 g
jajko 2 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 opak
cebula 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak faszerowany mięsem, serem i pieczarkami

Z kurczaka usuwamy kości.
Cebulę smażymy na smalcu na złoty kolor, do cebuli dajemy drobno pokrojone pieczarki, dusimy, aż odparują.
Ser tarty, pieczarki, mięso, jajka oraz sól i pieprz wszystko dobrze mieszamy.
Kurczaka na 3 godz. przed pieczeniem dobrze nacieramy przyprawą.
3 jajka gotujemy na twardo.
Farszem napełniamy całego kurczaka, wkładamy na środek
farszu jajka ugotowane.
Zaszywamy napełnionego kurczaka, wkładamy do rękawa i pieczemy 1 godz 25 minut w 180 stop.
Przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw, by nabrał kurczak koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 07.10.2011 13:28
fajny
Dorota59 28.02.2011 16:40
bardzo smakowity
Izabela/bella81 10.09.2010 12:09
wypróbuję
alaaa 02.09.2010 10:31
super,,,
iwa643 02.09.2010 07:10
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak