chaud-froid z drobiu

chaud-froid z drobiu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drób

    2,5 kg
  • cebula

    1 szt
  • marchewka

    2 szt
  • por

    1 szt
  • śmietana

    200 ml
  • masło

    30 g
  • mąka

    30 g
  • porto

    50 ml
  • sól, pieprz

  • żelatyna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drób sprawic.Odciac udka i piersi.Z reszty tuszki,oczyszczonych warzyw,soli pieprzu,i 1,5 l wody ugotowac wywar.Do przecedzonego wywaru włozyc mieso,z ud i piersi,gotowac az bedzie miekkie.Odcedzic i ostudzic kazde udko i piersi pokroic na 4 kawałki.Wywar odparowac do 700ml.Przesmazyc make z masłem,rozprowadzic zimna smietanka ,wlac 400 ml wywaru gotowac mieszajac,20 minut.Doprawic sola i pieprzem.Zelatyne namoczyc w 2 łyzkach wody.Połowe żelatyny dodac do beszamelu,a druga wymieszac z pozostałym wywarem,porto i raz zagotowac.Dwókrotnie powlekac kawałki miesa stygnacym ,ale płynnym beszamelem i zastudzac,na koncu pokryc warstwa płynnej galaretki z porto.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat