baranina duszona z kartoflami

baranina duszona z kartoflami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • baranina

    600 g
  • kartoflle

    500 g
  • marchewka

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • masło

    2 łyzki
  • seler

    1 szt
  • bulion

    200 ml
  • czosnek

    3 zabki
  • sól pioeprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte mieso natrzec sola pieprzem i zmiażdzonym czosnkiem.Warzywa i cebule obrac i utrzec.Kartofle obrac i pokroic na plastry.Posmarowac masłem forme do zapiekania.Mieso pokroic na kawałki i układac na przemian warstwy miesa i kartofli,przesypujac je warzywami.Zalac bulionem i piec w tem. 200 st. przez 1,5 godz.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

04.12.2012 13:11
super wyglądają ;]

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat