Dżem wiśniowy

Dżem wiśniowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie bez pestek

    1 kg
  • cukier

    0,5 kg
  • żelfix

    2:1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wypestkowane wiśnie włożyć do garnka zasypując żelfixem, doprowadzić do wrzenia. Dodać cukier gotować około 15 min. Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany, wlewamy gorące do słoików, odwracamy do góry dnem. Zimne do spiżarni. Można wiśnie trochę zmiksować wtedy będą mniejsze kawałki owocu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

barbara11561

21.12.2013 00:45
świetny zapasik:)

ben-ka

10.11.2012 11:47
w tym roku i ja mam takie zapasy:)

misia53

27.10.2012 20:34
nigdy nie robiłam z żelfixem , spróbuję ,bo bardzo lubię z wiśni konfitury

Anna152

12.09.2012 12:58
super

fijolek91

06.06.2012 20:43
mój ulubiony:)

Krystyna32

05.02.2012 10:40
super

RenataZ-et

21.07.2011 00:26
bardzo lubię taki dżemik do bagietki na śniadanie :)

Mati13

12.07.2011 13:16
dobry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat