Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

poledwiczka wieprzowa na grzance

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczka 600 g
grzanki 4 szt
słonina 50 g
mąka 1 łyzka
szalotka 4 szt
pieczarki 4 szt
bulion 250 ml
masło 100 g
sól, pieprz
wino czerwone 120 ml

Przepis i sposób przygotowania na: poledwiczka wieprzowa na grzance

Poledwiczke opłukac osuszyc i przekroic na 4 kawalki.Słonine pokroic w slupki i naszpikowac nim filety z poledwiczki.Filety posolic,opruszyc maka i zrumienic na 1 łyzce masła z obu stron.Udusic na 1 łyzce masła obrane pokrojone pieczarki i szalotki,wlac bulion wino,włozyc filety i dusic pod przykryciem około 30 minut.Na pozostałym masle usmazyc grzanki.Na kazdej połozyc filet i polac sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak