poledwiczka wieprzowa na grzance

poledwiczka wieprzowa na grzance

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczka

    600 g
  • grzanki

    4 szt
  • słonina

    50 g
  • mąka

    1 łyzka
  • szalotka

    4 szt
  • pieczarki

    4 szt
  • bulion

    250 ml
  • masło

    100 g
  • sól, pieprz

  • wino czerwone

    120 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Poledwiczke opłukac osuszyc i przekroic na 4 kawalki.Słonine pokroic w slupki i naszpikowac nim filety z poledwiczki.Filety posolic,opruszyc maka i zrumienic na 1 łyzce masła z obu stron.Udusic na 1 łyzce masła obrane pokrojone pieczarki i szalotki,wlac bulion wino,włozyc filety i dusic pod przykryciem około 30 minut.Na pozostałym masle usmazyc grzanki.Na kazdej połozyc filet i polac sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat