Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka szparagowa w słoikach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 2 kg
woda 1 litr
cukier 1/2 łyżki
sól 1 i 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka szparagowa w słoikach

Fasolkę myjemy, zalewamy wodą - gorącą i posoloną. Gotujemy przez 3 minuty. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Układamy w słoikach. Litr wody gotujemy solą i cukrem. Tak przygotowaną zalewą zalewamy fasolkę w słoikach. Słoiki zakręcamy i gotujemy przez ok. 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kielcok1 25.12.2011 13:41
bardzo dobre
Piotr24 07.08.2011 19:12
dzisiaj robiłem wg. podobnego przepisu, ciekawe jak wyjdzie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak