fasolka szparagowa w słoikach

fasolka szparagowa w słoikach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    2 kg
  • woda

    1 litr
  • cukier

    1/2 łyżki
  • sól

    1 i 1/2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę myjemy, zalewamy wodą - gorącą i posoloną. Gotujemy przez 3 minuty. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Układamy w słoikach. Litr wody gotujemy solą i cukrem. Tak przygotowaną zalewą zalewamy fasolkę w słoikach. Słoiki zakręcamy i gotujemy przez ok. 45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kielcok1

25.12.2011 13:41
bardzo dobre

Piotr24

07.08.2011 19:12
dzisiaj robiłem wg. podobnego przepisu, ciekawe jak wyjdzie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat