Roladki ze schabu z szparagami i serem

Roladki ze schabu z szparagami i serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieksze cebule

    2
  • białego wina

    100 ml
  • wody

    250 ml
  • maka do obtoczenia roladek i zageszczenia sosu

  • kawałek masła

  • oliwa

    4 lyzki
  • schab bez kości

    500 g
  • szparagi zielone

    10 (konserwowe)
  • ser żółty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab podzielic na platy, o grubosci ok 1-1,5 cm, rozbic najscieniej jak to mozliwe. Przyprawiamy sola i pieprzem z obu stron, jedna dodatkowo posypujemy dokladnie slodka papryka. Na stronie z papryka, na jednym z chudszych koncow, ukladamy kawalek masla, kawalek sera zoltego i 2 przekrojone wszerz na pol, szparagi, Bardzo ciasno zawijamy mieso w roladki, (mozna dla wszystkiego, spiac je wykalaczka), obtaczamy je w mace i kladziemy do rondelka, na mocno rozgrzana oliwe. Cebule obieramy i kroimy w piorka o grubosci ok 0,5cm. Przewracamy lekko podrumienione roladki na druga strone i obok nich, wrzucamy pokrojona cebule, ktora lekko opruszamy cukrem. Czesto mieszamy, a gdy sie lekko zeszkli, zalewamy wszystko szklanka goracej wody i winem, przyprawiamy vegeta, pieprzem, sosem sojowym i papryka, zagotowujemy i dusimy przez ok 30-35 minut na srednim ogniu. Wyjmujemy roladki, a sos zageszczamy maka i w razie koniecznosci doprawiamy. Sos jest bardzo smaczny, aromatyczny i wyrazny w smaku. Znakomicie smakuje z makaronem!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marzenciak1985

23.07.2013 10:52
pycha, super wygląda

natala1210

22.10.2011 12:04
Wspaniałe!

Jolanta40

10.08.2011 08:47
jakie smakowwite danie

iknkirke

25.07.2011 10:00
pycha

FAFIK

22.04.2011 07:21
Super przepis!

eli_555

08.01.2011 22:04
pyszne roladki

wedith1

29.10.2010 21:45
Świetne roladki!

Ewa104

27.10.2010 08:05
Bardzo lubię takie zawijaski.

Agnieszka172

08.09.2010 20:19
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat