Kotlety z powidłami sliwkowymi

Kotlety z powidłami sliwkowymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety wieprzowe bez kostki

    4 szt
  • bułka tarta

    2 łyzki
  • masło

    2 łyzki
  • Wywar:

    100 ml
  • goździki

    2 szt
  • mąka

    1 łyzeczka
  • cukier

    1 łyzeczka
  • sól, pieprz

  • powidła śliwkowe

    1 łyzka
  • wino czerwone

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlrty opłukac lekko rozbic tłuczkiem,posypac tarta ułka i zrumienic na masle.Powidła rozprowadzic wywarem dodac cukier,gożdziki,sół make oraz wino i gotowac 5 minut.Sosem zalac kotlety,i dusic razem 20 minut na małym ogniu.Jezeli sos bedzie za gesty,dodac kilka łyzek wody.Podawac z knedlami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat