Zupa ogórkowa Eli

Zupa ogórkowa Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler korzeniowy średniej wielkości

    1/4 sztuki
  • ziemniaki

    5 sztuk
  • kostki mięsne

    2 sztuki
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
  • liście laurowe Prymat

    2 sztuki
  • śmietana kremowa 30%

    250 ml
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • natka pietruszki

  • koperek

  • ogórki kwaszone

    1/2 posiekane
  • ziele angielskie całe

    4 ziarenka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jarzyny i ogórki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Zalać wrząca wodą,dodać kostki mięsne,liście laurowe,ziele angielskie i gotować do miękkości ogórków.Ziemniaki pokroić w kostkę,zalać wodą tak,żeby były przykryte,dodać kucharka i ugotować do miękkości.Wlać ugotowane ziemniaki do zupy,chwilę razem pogotować.Śmietanę wymieszać z mąką w większym rondelku,wlewać do śmietany trochę zupy i ciągle mieszając śmietanę zahartować.Zahartowaną śmietanę wlać do zupy i zagotować.Zupę doprawić maggi do smaku.Natkę pietruszki i koperek posiekać.Nalać zupę do talerzy i posypać zieleniną.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Goya

22.07.2012 10:22
super

bursztynek

06.06.2011 23:59
dawno nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat