Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina w 5 smakach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 50 dkg
kukurydza 150 g
kiełki sojowe 150 g
bambus 200 g
ziarna sezamu 30 g
sos sojowy 125 ml
miód 15 ml
olej
sól
makaron sojowy 100 g
2 łyżki przyprawy chińskiej 5 smaków

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina w 5 smakach

Odsączoną z zalewy kukurydzę i kiełki podsmażyć wykorzystując 2 łyżki oleju. Wołowinę pokroić w paski, podsmażyć do miękkości i połączyć z kukurydzą i kiełkami. na suchej patelni usmażyć ziarna sezamu na złoty kolor i dodac do mięsa. Dodac sos sojowy, miód, sól, przyprawę. Dusić to kilka minut. W osobnych naczyniach ugotować makaron i pokrojone pędy bambusa. Na talerz układać makaron, mięso z sosem i pędy bambusa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak