Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka orzechowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dkg
woda 0,5 szkl
cukier waniiowy 1 szt
cukier 1 szkl
mąka pszenna 1 szkl
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
jajko 4 szt
kakao 2 łyżki płaskie
masło do wysmarowania formy
orzechy laskowe 1 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Babka orzechowa

Masło, woda, cukry zagotować i przestudzić. Dodać mąkę, orzechy, proszek do pieczenia, kakao, żółtka i dobrze wymieszać na końcu dodać ubite białka powoli mieszając. Ciasto wylać do formy (z kominkiem)wysmarowanej i wysypanej bułką tartą. Piec w 170 st około 40 min, sprawdzić patykiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 29.11.2013 10:19
wyśmienita babka
ben-ka 06.05.2013 09:22
takiej nie robiłam,warto wypróbować przepis.
Motorek 22.04.2013 09:38
bardzo smaczna
Barbara/zuza22_85 28.05.2012 16:54
smaczna
Krystyna32 22.02.2012 15:50
pychotka
SyMiki 11.12.2011 14:20
muszę wypróbować
Emilia21 01.11.2011 15:39
super
Emilia21 01.11.2011 15:39
super
Kate131 25.09.2011 09:18
super
kuklik 26.10.2010 16:59
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak