Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bouef strgonow

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 500 g
cebula biała 2
masło 30 ml
koncentrat pomidorowy 30 ml
śmietana 12% 200 ml
mąka pszenna
sól

Przepis i sposób przygotowania na: bouef strgonow

Mięso pokroić w cienkie paski i obtoczyć w mące. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Gdy się zrumieni dodać mięso i podsmażyć na intensywnym ogniu. Dodac bulion, smietanę, koncentrat pomidorowy, przyprawy i posolić do smaku. Dusić około 10 min. Podawać z bułką lub zmieniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak