Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka jajeczna z kalafiorem i surimi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

opakowanie paluszków krabowych surimi 250 g
niewielkich jaj 5
majonezu 3 lyzki
lody 3 łodygi
kalafior 1/2 ugotowany
ketchup 2 lyzki
jogurt naturalny 3 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka jajeczna z kalafiorem i surimi

Jaja gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na drobna kosteczke. Selera obieramy, myjemy i drobniutko siekamy. Paluszki krabowe kroimy na drobniutka kostekcze lub prostokaciki. Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie, na sredniomiekko, tak, aby sie za mocno nie rozpadal i drobno kroimy, odrzucajac twardsze lodyzki. Laczymy wszystkie skladniki, dodajemy majonez, jogrut, ketchup i przyprawy, doprawiamy do smaku, przechowujemy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 15.07.2013 20:40
Pyszne smaki :)
SmacznaPyza 08.03.2011 09:50
biorę porcyjkę!
eli_555 15.02.2011 23:07
pyszna sałatka
Ewa104 29.01.2011 18:12
Lubię sałatki z kalafiorkiem.Wsypałabym ciut koperku.
justyna111 17.09.2010 16:52
pycha
Lidia11 17.09.2010 14:42
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak