Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa na bazie trzech warzyw

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewek 6
fasoli szparagowej 30 dag
kapusty pekińskiej 1/2 główki
żeberek podwędzanych 20 dag
drobiowo-wołowa kostka bulionowa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa na bazie trzech warzyw

Warzywa umyć. Marchew obrać i pokroić na plastry. Z fasoli odciąć końce i pokroić na mniejsze kawałki. Kapustę pekińską również podzielić na mniejsze części.

Na wędzonych żeberkach ugotować wywar. Dodać do niego przewiązane nicią liście pora, natkę pietruszki i selera, a następnie przygotowane wcześniej warzywa (oprócz kapusty). Wrzucić kilka ziaren ziela angielskiego, kolorowego pieprzu, odrobinę majeranku, pokruszony liść laurowy, kostkę bulionowa oraz sól i mielony pieprz. Pod koniec gotowania, gdy warzywa będą miękkie - wyjąć zieleninę oraz żeberka. Z żeberek obrać mięso i dodać je do zupy razem z kapusta pekińską. Pogotować jeszcze chwilę, aby kapusta zmiękła. Można zupę zabielić, ale nie jest to konieczne. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mimi 19.03.2012 21:34
pyszna
pacpaw 15.11.2011 20:55
na pewno bogata w smaki
Kate131 07.08.2011 08:09
wygląda na smaczną
Małgorzata106 02.07.2011 21:04
pyszna zupka
Rogalik 28.06.2011 21:05
smaczna
irenka 10.02.2011 16:24
Ugotuję w najbliższym czasie ,ciekawy przepis.
agnieszka214 20.12.2010 16:03
mniam
iknkirke 07.11.2010 14:52
fajna
wedith1 07.11.2010 13:48
Pyszna zupka!
Misiek1 01.09.2010 13:48
łatwe i naprawdę dobre
Ewa111 01.09.2010 13:34
dobra zupka
cichor 01.09.2010 09:52
całkiem fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak