szynka pieczona w ciescie

szynka pieczona w ciescie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wędzona

    2 kg
  • mąka żytnia

    0,5 kg
  • białko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynke moczyc w zimnej wodzie przez 12 godz.Potem obmyc goraca woda i obsuszyc.Z maki wody ,i białka zagnies ciasto jak na pierogi.Podzielic je na dwie czesci rozwałkowac i szczelnie obkleic cała szynke.Posypac maka blache ,włozyc szynke i piec 10 minut w tem.200 stopni.Zmniejszyc temperature do 175 st. i piec jeszcze 25 minut na kazde 500 g miesa.Z upieczonej szynki zdjac ciasto,pokroic ja na plastry.Podawac z chrzanem lub ćwikłą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat