Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka pieczona w ciescie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wędzona 2 kg
mąka żytnia 0,5 kg
białko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: szynka pieczona w ciescie

Szynke moczyc w zimnej wodzie przez 12 godz.Potem obmyc goraca woda i obsuszyc.Z maki wody ,i białka zagnies ciasto jak na pierogi.Podzielic je na dwie czesci rozwałkowac i szczelnie obkleic cała szynke.Posypac maka blache ,włozyc szynke i piec 10 minut w tem.200 stopni.Zmniejszyc temperature do 175 st. i piec jeszcze 25 minut na kazde 500 g miesa.Z upieczonej szynki zdjac ciasto,pokroic ja na plastry.Podawac z chrzanem lub ćwikłą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak