Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z marmoladą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana gęsta 12 % 5 łyżek
mąka pszenna 0,5 kg
żółtko jajek 5 szt
margaryna 35 dkg
marmolada do nadzienia
białko 1 szt lukier
cukier puder 1 szkl lukier
drożdże 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z marmoladą

Margarynę posiekać z mąką i żółtkami dodać drożdże wymieszane ze śmietaną i dobrze zagnieść. Ciasto rozwałkować na kształt koła o grubości około 4mm, podzielić na trójkąty. Położyć marmoladę i zwijać na kształt rogalika zaczynając od szerszej strony. Rogale posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec w 180 st około 15-20 min na złoty kolor.Zimne rogale polukrować(białko wymieszać z cukrem pudrem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 16.05.2013 09:15
moje ulubione
ben-ka 20.12.2012 08:21
a do nich kubas mleka:)
ilka_86 07.03.2012 17:57
uwielbiam takie
Krystyna32 05.02.2012 10:44
pyszne
barbara11561 07.07.2011 17:41
Pyszniutkie są twoje rogaliki:):)
Karolcia12 27.06.2011 15:13
często robiła je moja babcia, pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak